keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

UUSI VALITUS HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE

(11.6.2008)



Helsingin hallinto-oikeudelle on tänään toimitettu uusi valitus, joka sisältää täytäntöönpanon keskeyttämispyynnön. Valituksen liitteenä psykiatrin suorittaman tutkimuksen tulokset. Ne osoittavat selvästi, että Maria Kirbasova on täysin riippuvainen tyttärestään, joten ulkomaalaislain edellytys oleskeluluvan saamisesta on selvitetty.



Helsingin hallinto-oikeuden antama kielteinen päätös käännyttämisen keskeyttämisestä on ollut Maria Kirbasovalle kova isku. "Äitini on täysin lamaantunut ja masentunut", kertoo Maria Kirbasovan tytär Kermen Soitu.



Maria Kirbasovan avustaja, varatuomari Leo Hertzberg on toiveikas uuden lisäanomuksen tuloksesta, jota odotetaan torstaina. Hertzberg on myös julkistanut Maahanmuuttoviraston 16.5. antaman Maria Kirbasovaa koskevan käännytyspäätöksen. Päätös rakentuu osittain hallituksen esityksen perusteluihin oleskelulupasäännöksen tulkintatavasta. "Tätä ei voida pitää korrektina, koska eurooppalaisen näkemyksen mukaan lainsäädännössä pitää näkyä se mitä päättäjien on päätöstä tehdessään huomiotava eikä lakia sovellettaessa pitäisi ottaa huomioon miten hallitus on katsonut, että lakia olisi luettava", sanoo Hertzberg .



"Nyt odottelemme tähän anomukseen hyvää tulosta. Emme voi antaa periksi", kertoo Pirkko Säilä Maria Kirbasovan tukiryhmästä.



Jo 1500 ihmistä on allekirjoittanut vetoomusadressin, joka löytyy osoitteessa ardessit.com.



Tukiryhmän sivulta autamariaa.blogspot.com löytyy Ulkomaalaisviraston 16.5. antama käännytyspäätös. Samalta sivulta löytyy vapaasti käytettäviä kuvia (kuvaajan nimi mainittava).